Wild, Wilder, Wildst! Bij Wildebras mogen kinders volledig vrij spelen in de wildernis (en dat zonder mama en papa)!

Maison Slash

Ja hoor, dat heb je goed gehoord! Je kind u-renlang gewoon laten spelen in de wildernis? Dat kan in Kortrijk. Letterlijk dan nog wel! Hoe cool is me dat! Wildebras organiseert toffe speelmomenten waar kinderen zo veel mogelijk vrij kunnen spelen. En dat allemaal in de Wildernis (met hoofdletter W)! Een perfecte uitstap om voor nog wat extra uren bij te kleuren op die #1000UurDeDeurUit-tracker! ...

Elk jaar weer kinderverjaardagstress, bweirk! Niet met deze slimme birthday-collectie van Belgische familiemerken!

Maison Slash

Verjaardagfeestjes zijn een jaarlijkse uitdaging. Thema's verzinnen, uitnodigingen maken, outfits en versieringen  (aaaah kak, we zijn de servetten vergeten!) Bij AVA snappen ze maar al te goed hoeveel werk dat is. Daarom brengen ze nu, samen met dat andere Belgische familiebedrijf JBC, een birthday-collectie zodat jij volledig relaxed de jarige job in de watten kan leggen. Klinkt geweldig? Awel, dat vinden wij ook!

Geen kleedjes of felroze outfits! Actrice Daphne Paelinck voedt haar dochter genderbewust op.

Maison Slash

Daphne Paelinck (32) is actrice in oa. de bekende soapserie Thuis en mama van dochter Allie (1). Samen met haar man kiest ze ervoor om haar dochter zoveel mogelijk genderneutraal op te voeden. "Eigenlijk willen we haar zo vrij mogelijk laten. Dat ze zelf kiest wie ze is, zonder maatschappelijke druk of stereotiepe ideeën. Ik wil mijn kind een opvoeding geven waarbij alles kan en bespreekbaar is, losstaand van haar geslacht."

Je wilt naar het strand maar NIET naar de zee? 6x Belgische plekken geschikt voor zandkastelen!

Maison Slash

Goesting in een dagje op het strand, maar niet in de strandtoeristen? En al helemaal niet in gezeur over drukke zandvlaktes en te weinig plek voor zandkastelen? Kleurt de E40 richting kust weer bloedrood? Trek dan gewoon een andere richting uit. Ons land blijkt rijk aan heel wat natuurlijke zandbakken en er komt geen zout water aan te pas! We zetten de leukste plekjes voor jou op een rijtje! 

Als een zeemeermin in het water! Emma (11) doet dat echt!

Maison Slash

Zoefde jij vroeger ook altijd tijdens het vrij zwemmen als een zeemeermin door het zwembad? Wij ook! Wist je dat je tegenwoordig lessen kan volgen om als een échte zeemeermin te leren zwemmen? Emma (11) volgt al een aantal jaar zeemeermin zwemlessen. Da's dus kei cool hé!

Ome-watte? Wat is Omegle en waarom je misschien beter je kinderen ervan weghoudt!

Maison Slash

Er is wekelijks wel een nieuw social medium of website die de aandacht vraag van je kinderen en waar wij als ouders veel te weinig over weten. Neem nu Omegle, een online chat en webcamdienst die je het gemakkelijke maakt om met vreemden te chatten en tegenwoordig razendpopulair is bij onze tieners. Wait what?! Chatten met vreemden is vragen om miserie! Maar wat is Omegle nu eigenlijk? Is het wel veilig voor mijn kind? Neen. Daarom leggen we je ook uit waarom!

Je kind al op 5-jarige leeftijd zijn eigen lunchbox laten samenstellen? Dat kan! Met deze Montessori-tips!

Maison Slash

Kids die hun eigen lunchbox samenstellen? Klinkt als een droom! Volgens de Montessori-wijze kan dat zeker. We stelden een lijst samen van toffe tips om de lunch voor je kids nóg beter te maken. En dat met de hulp van je kind!

Alpaca-kaka te koop! Amélie (11) en Aline (9) startten op eigen houtje een bedrijf!

Maison Slash

Zo jong en al een eigen bedrijf? Deze twee zussen, Amélie (11) en Aline (9), doen dat zomaar met de vingers is de neus! Niet letterlijk uiteraard! Hoe het begon? Met een flinke fascinatie voor alpaca's en cactussen, een lege weide en pakken enthousiasme. Hoe het eindigde? Met bergen ... kaka! 

Koop lokaal, deel 1: Online bestellen, of toch een lokale winkel bezoeken?

Den Triangel

Heb jij het afgelopen jaar ook een aantal keer per week de postbode aan de deur gehad met een nieuw pakje? Geen nood, wij ook, hoor. De e-commerce over de hele wereld heeft een enorme boost gehad. Met een paar klikjes worden je die nieuwe boeken, platen, muziekapparatuur en veel meer, gewoon aan je deur geleverd. Gemakkelijk toch?

Koop lokaal, deel 2: Vinylplaten kopen? Wandel eens binnen bij Wally’s Groove World

Den Triangel

Vinylplaten, ouderwets? Nee hoor. Sinds 2007 stijgen de interesse en het aantal aankopen van platen. Niet alleen de nieuwere artiesten worden veel gespeeld, ook werk van de oudere generatie gaat vlotjes over de toonbank. Dat weet ook Koen Van Immerseel, eigenaar van Wally’s Groove World. “We hopen zo snel mogelijk weer nieuwe platen voor te stellen in de winkel.”

Koop lokaal, deel 3: Een nieuw instrument kopen? Wandel eens binnen bij Keymusic Outlet Store

Den Triangel

Tijdens de lockdown heeft iedereen een nieuwe hobby proberen ontdekken. Voor sommigen is dat brein of naaien, anderen willen graag gitaar of piano leren spelen. Ook toen hebben muziekwinkels zeker niet stil gestaan. “Hoewel je instrumenten online kan bestellen, is het nog steeds beter een gitaar vast te nemen voordat je hem koopt,” vertelt Peter Gyselaers, store manager van Keymusic Outlet Store op de Frankrijklei.

Koop lokaal, deel 4: Wijnen tussen de boeken

Den Triangel

Luddites is een heel nieuw gezicht in onze buurt. Met hun start begin maart 2020 hebben ze al een bewogen jaar achter de rug. Het is niet alleen een boekwinkel, maar ook een wijnbar. Als je een boek koopt, krijg je korting op een glas wijn in de bar op de bovenverdieping. “We hebben door de lockdown als nieuwe winkeleigenaars veel moeten bijleren op korte tijd,” vertelt Richard Bolte, mede-eigenaar van Luddites.

Geeks en Games, deel 1: Geeks 4 Dummies

Den Triangel

Magische wezens, grote ruimtegevechten of superhelden die de wereld redden, voor geeks is geen enkel verhaal te klein. Als je interesse hebt in dingen als videogames, comic books, bordspellen, cosplay, boeken of films als Lord of the Rings en Star Wars, kan het wel eens zijn dat jij ook een geek bent. Of was dat voor jou net een opsomming van woorden en begreep je er niets van? Geen probleem, wij leggen het even voor je uit.

Geeks en Games, deel 2: Bordspellen spelen op café

Den Triangel

Je kent waarschijnlijk de meest bekende bordspellen al: Monopoly, Lach Je Rijk, Muizenval of Trivial Pursuit. Maar kende je Pandemic? Of Catan? Bij The Playground kan je allerlei nieuwe spellen leren kennen terwijl je er een pintje bier of een koffietje bij drinkt. “We willen de liefde voor spellen verbreden”, vertelt Mark Van Achter, eigenaar en oprichter van The Playground.

Geeks en Games, deel 3: Door kerkers sluipen in Dungeons and Dragons

Den Triangel

Monsters bevechten, magische drankjes, … In Dungeon and Dragons kan dat allemaal. Het immens populaire rollenspel is de basis van de livestreams van Carl Van Nuffel (35), die samen met zijn vrienden om de paar weken een sessie speelt: “Het spel is voor mij een uitlaatklep.”

Geeks en Games, deel 4: Hét monument voor geeks in Antwerpen? Mekanik Strip

Den Triangel

Mekanik Strip is een van de weinige stripwinkels in België. Met een geschiedenis van 37 jaar is het daarbij ook één van de oudste. Kim Wuyts en Jens Lambrigts namen de winkel zeven jaar geleden over van de vorige eigenaar. “Ik had pas door dat het mijn droom was om een stripwinkel uit te baten toen we écht bezig waren.”

Geeks en Games, deel 5: Kruip eens in de huid van je favoriete personage

Den Triangel

Cosplay is een immens populair en prominent gegeven in de geek community. Je maakt of bestelt outfits te vinden die bijna identiek zijn aan je favoriete personage uit bepaalde films of series. Linneke en Rieke Van Joenerboey (25) zijn al acht jaar fan. “Heel ons gezin doet er aan mee. Het is een familiegebeuren”, vertelt Rieke.

Gewoon Ella – De invloed van een (school)omgeving

Gewoon Ella

Door een andere schoolomgeving bloeit Ella Van Der Aa helemaal open. Dankzij de andere aanpak van LAB, haar nieuwe school, voelt ze zich gewoon Ella en niet Ella met haar autisme.